logo-entalpi-2

İklimlendirme Sistemleri

İklimlendirme sistemleri kapalı alanların nem, sıcaklık veya hava kalitesi ve havalandırma koşullarını kontrol eden sistemlere denilmektedir. Son zamanların en sık tercih edilen sistemlerin başında gelmektedir. Evlerden iş yerlerine kadar farklı alanlarda kullanılan iklimlendirme sistemi alanı insan sağlığı için daha uygun bir hale getirir. İklimlendirme sistemleri sadece kişiler için değil depo veya fabrika gibi alanlarda yer alan gıda veya hassas malzemeler için de en elverişli ortamı oluşturacaktır. Daha sağlıklı ve kaliteli bir ortam artık iklimlendirme sistemleriyle mümkün olmaktadır.

İklimlendirme Sistemleri Çeşitleri

  • Havalandırma sistemleri: Tüm kapalı ortamlardaki kirli havayı dışarı atarak içeri daha temiz hava girişimini yapan sistemlerdir. Havalandırma sistemleri kapalı alanlarda mutlaka kullanılması gereken sistemlerden birisidir. Restaurant, mutfak veya kafe gibi alanlar genellikle kalabalık olan yerlerdir. Hem müşteriler hem de çalışan kişiler için ortamın daha ferah ve kaliteli bir şekilde olması gerekmektedir. Havalandırma sistemi de ortamı temizleyerek herkes için daha sağlıklı bir hale getirecektir. Doğal ve mekanik olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. İşletmenizin özelliklerine göre en uygun havalandırma sistemi tercihini yapabilirsiniz.
  • Klima sistemleri: Klima sistemleri iç mekanların hem sıcaklık hem de soğukluk düzeyini ayarlayan, mekandaki fazla nemi alarak daha ferah havayı ortama dağıtan sistemlerdir. Evlerde, iş yerlerinde, ofislerde klimalar sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Kombiler: İç mekanları doğalgaz ile ısıtan ve sıcak su ihtiyacını karşılayan sistemlerdir. Doğal gaza erişimin olduğu her yerde kullanılmaktadır.
  • Gıda depo soğutucuları: Meyve, sebze veya et çeşitleri gibi ürünlerin sıcak veya soğuk havalarda bozulmasını önlemek ve tüketim ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan sistemlerdir. Bu gibi ürünlere en iyi saklama koşulları oluşturularak kişilerin sağlığı da korunmaktadır.
  • Chiller soğutma sistemi: Endüstriyel veya tesisat gibi süreçlerde kullanılan soğutma sistemleridir. Bu sistem ısıyı bir kaynaktan alarak farklı kaynağa iletir. Hava ve su soğutmalı chiller olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.
  • Nem alma cihazları: İç mekânlardaki havayı kuru tutarak nemi çeken sistemlerdir. Bu sistem rutubet ve küf oluşmasını önleyerek daha sağlıklı bir ortam oluşturur. Hem insan sağlığı hem de diğer eşya veya ürünler için bu cihazların mutlaka kullanılması gerekmektedir.
  • Hava perdesi: Giriş kapıların iç kısmına takılan sistemlerdir. İç mekândaki sağlıklı ve temiz havanın dışarı çıkmasını engeller ve dış ortamdaki kötü ve pis havanında içeri girmesini belirli ayarlardaki hızlarda üfleyerek engel olur. Hava perdesi sayesinde ortamdaki ferah ve sağlıklı hava korunacaktır.
  • Kalorifer ve kazan sistemleri: Kaloriferler ısıyı her bir alana dağıtan sistemlerdir. Kazan sistemi ise kalorifer için gerekli olan ısının üretimin sağlandığı yerlerdir. Apartman gibi alanlarda kullanılarak iç mekanların ısıtılması sağlanır.

İklimlendirme Sistemleri Kullanmak Önemli midir?

Kapalı ortamların sıcaklık, soğukluk veya nem gibi düzeylerini ayarlayan bu sistemleri kullanmak çok önemlidir. Nüfusun giderek artması, hastalıkların çoğalması gibi sebeplerden dolayı özellikle insan sayısının fazla olduğu yerlerde havalandırma sistemleri kullanılarak ortam havası daha sağlıklı bir hale getirilir. Kapalı ortamların ısıtma veya soğutma durumlarının sağlanması kişi müdahalesi ile yapılamayacağından veya yapılsa bile yetersiz kalacağından iklimlendirme sistemleri tüm ihtiyaçların hepsini otomatik olarak gerçekleştirmektedir.

İklimlendirme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

İklimlendirme sistemleri genel olarak tüm iç ve dış alanlarda tercih edilmektedir. Özellikle kapalı alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. İş yerlerinden depolara, fabrikalardan üretim tesislerine kadar farklı alanlarda bu sistemler kullanılmaktadır.

Fabrika İklimlendirme Sistemlerinde Sıcaklık Kontrolü

Fabrikalar üretimlerin yapıldığı büyük alanlardan birisidir. Fazla sayıda çalışan kişilerin olduğu fabrikalarında sıcaklığının hem kişiler hem de üretilen malzeme veya ürünler için uygun seviyelerde olması gerekmektedir. Daha verimli bir çalışma ortamı ve yapılan üretiminde daha kaliteli olması için fabrikaların iç ortam hava kalitelerine dikkat edilmesi gerekmektedir.  Fabrika iklimlendirme sıcaklık kontrolü için yapılması gereken bazı adımlar ve kullanılması gereken sistemler bulunmaktadır. İlk olarak ısıtma sistemleri kullanılarak fabrikanın sıcaklık kontrolü istenilen düzeye getirilebilir. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak gerçekleştirilen ısıtma sistemleri sayesinde de çevreye verilen zararda en aza indirgenmektedir. Diğer yapılması gereken ise klima sistemleridir. Fabrikanın büyüklüğüne göre endüstriyel klima sitemi seçilerek hava istenilen sıcaklık değerine rahatlıkla getirilebilir. Hava perdesi sistemi de kullanılarak iç ortamdaki sıcak havanın dışarı çıkması engellenir ve dış ortamdaki soğuk havanında içeri girmesi belirli hızlardaki üfleme derecesiyle engellenir. Fabrika iklimlendirme sıcaklık kontrolü için yapılması gerekenler basit ama etkili seçeneklerdendir. Mutlaka fabrikanın büyüklüğü ve yapılan faaliyet göz önüne alınarak en uygun sistem seçilmelidir. Bu sayede maddi veya manevi zarara uğramadan üretimlerinize devam edebilirsiniz.

Fabrika İklimlendirme Nem Kontrolü

Fabrika iklimlendirme nem kontrolü de diğer önemli seçeneklerden birisidir. Bir ortamda nem gereğinden fazla ise bu durum küf ve rutubet oluşumunu ortaya çıkaracaktır. Üretimini gerçekleştirdiğiniz ürünler, malzemeler veya kullandığınız makine gibi ekipmanlarınızda zarar görecektir. Çalışan kişiler için de olumsuz bir durum olan fazla nemi kontrol etmek için bazı sistemler bulunmaktadır. İlk olarak klimalar ve klima üniteleri kullanılmalıdır. Klimalar sayesinde nem kontrolü sağlanarak ortamın kalitesi arttırılacaktır. Fabrika iklimlendirme nem kontrolü için kullanılması gereken diğer bir sistem ise nem kontrolü malzemeleridir. Nem alma cihazları, nem kontrol cihazları gibi malzemelerle ortamda bulunan nem istenilen dereceye getirilir. Ortamdaki nemi ölçmek için de nem ölçme cihazı kullanılmalıdır. Bu cihazlar sayesinde istenilen veri elde edilerek gerekli olan adımlar atılacak ve uygun nem kontrol sistemleri kullanılacaktır. Kompresör hava kurutucu sistemler de kullanılarak ortamdaki nemli hava kurutularak özellikle makine gibi malzemelerin daha sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanır.

Entalpi Firması ile Kaliteli Sistemler

Entalpi firması fabrika iklimlendirme sistemlerini kaliteli bir şekilde sizlerle buluşturmaya devam etmektedir. Alanlarınızın büyüklüğüne, boyutlarına veya yapılan faaliyetlere göre en uygun sistemler sizlerle buluşturulmaktadır. Uzman çalışanlar önce alanlarınızın detaylı bir incelemesini yapacak ve daha sonra gerekli olan sistem için bir plan hazırlanacaktır. Hazırlanan plan sizlerin de onayına sunularak kısa süre içerisinde seçtiğiniz sistemlerin kurulumları yapılacaktır. Sistemlerin bakımlarından tamirlerine kadar her türlü hizmetleri için firma ile iletişimde kalabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir