Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda değişimler meydana gelmektedir. Dünya üzerinde endüstriyel alanlar ülkelerin gelişme ve kalkınma seviyelerini belirleyen bir rol üstlenmektedir. Bu alanlarda yapılan üretimler, hizmetler ekonomik anlamda kalkınmaya ve refah seviyesinin yükselmesine sebep olmaktadır.
Ülkemizde birçok farklı sektöre hitap eden ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına fayda sağlayan on binlerce fabrikalar ve üretim haneler bulunmaktadır. Bu gibi endüstriyel yapılar ülkemizde ekonomik gelişmelere katkı sağlamakta ve istihdam oluşturarak işsizlik problemini azaltmaktadır. Dolayısıyla fabrikalar gelişen ve değişen dünyanın lokomotifi görevindedir.
Fabrikaların verimli ve kaliteli üretimler yapabilmesi iyileştirilmiş ortamlardan geçmektedir. Çalışma ortamlarındaki koşulların iyileştirilmesi çalışanların kaliteli ve verimli üretimler yapmasına olanak sağlamaktadır. Ortam koşullarının kaliteli hale gelmesi için yapılması gerekenler arasında ısıtma sistemleri bulunmaktadır.
Isıtma sistemleri fabrikaların ve diğer endüstriyel yapıların temel ihtiyacı konumundadır. Isıtma sistemleri sayesinde sanayi bölgelerinde kaliteli ve verimli işler yapılabilmektedir.
Isıtma sistemleri bir alanda istenen düzeyde sıcaklık derecesinin oluşturulmasını sağlamaktadır. Bu durum hem canlıları hem de ortamda bulunan cansız varlıkları olumlu anlamda etkilemektedir.
Isıtma sistemleri incelendiğinde birçok çeşidinin olduğu gözlemlenmektedir. Bu ısıtma sistemleri aşağıdaki gibidir:
- Alttan Isıtma,
- Açık Alevli Radyant Isıtıcı,
- Boru Tipi Radyant Isıtıcı
- Termo Konvektör,
- Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteci,
- Kontrol Panoları,
- Hava Perdeleri
- Seyyar Isıtıcılar
- Radyant Isıtıcı Sistemleri
- Seramik Kaplı Radyant Isıtıcı Sistemleri
- Boru Tipi Radyant Isıtıcı Sistemleri,
- Alttan Isıtma Sistemleri,
- Açık Alevli Radyant Isıtıcı Sistemleri,
- Gaz Yakıtlı Sıcak Hava Üreteçleri Sistemleri.
- Seramik Kaplı (Açık Alevli) Radyant Isıtıcı Sistemleri
- Boru Tipi Radyant Isıtıcı Sistemleri
- Gaz Yakıcı,
- Radyant Boru,
- Reflektör
- Vakum Fan
Bir Yanıt