Yangın Algılama Sistemleri
Ne yapıyoruz?
Yangın Algılama Sistemleriyle Güvenliği Öncelikli Tutuyoruz.
Yangın Algılama Sistemleri
Yangın söndürme sistemleri için doğru adres!
Uzman ekiplerimiz, güvenlik konusunda deneyimlidir ve ihtiyaçlarınıza özel yangın algılama sistemleri tasarlar. Kurulum, entegrasyon, bakım ve test hizmetleriyle sistemlerinizi etkin bir şekilde çalışmasını sağlarız.
Yangın Algılama Sistemlerimiz, erken uyarı ve hızlı müdahale imkanı sağlayarak yangınların yayılmasını önler ve can ve mal kaybını minimuma indirir.
Entalpi Mühendislik'in Diğer Yangın Söndürme Hizmetleri
Gazlı Söndürme Sistemi
Yangın tehlikesini en hızlı ve etkili şekilde ortadan kaldırmak için gazlı söndürme sistemleriyle donatıyoruz.
Sprinkler Sistem
Güvenliğinizi en üst seviyeye çıkarmak için profesyonel sprinkler sistemleriyle eksiksiz yangın koruma hizmetleri sunuyoruz.
Bir yangın alarm sistemi, bir yangını veya başka bir acil durumu tespit etmek ve insanları bilgilendirmek için birlikte çalışan çeşitli elektronik cihazlardan oluşur. Yıllar geçtikçe, yangın alarm sistemleri giderek daha karmaşık hale geldi, bu nedenle bir yangın algılama alarm sisteminin tüm bileşenlerini anlamanıza ve bu temel teknolojiden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bir kılavuz hazırladık.
Yangın Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?
Bir yangın alarm sisteminin temel amacı, yangınları tespit etmek ve hem bina sakinlerini hem de acil servisleri merkezi olarak kontrol edilen ve izlenen bir yerden hızlı bir şekilde bilgilendirmektir. Bu sistemler ayrıca, alarmların yerini ve kaynağını belirleyerek ve sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilecek bağlantı ve kablolama sorunlarını algılayarak kendilerini de izler. Esasen, yangın algılama sistemlerinin dört temel işlevi vardır.
- Tespit etme
- uyarma
- izleme
- kontrol
Bu son derece gelişmiş sistemler, bu dört işlevi gerçekleştirmek için bir cihazlar, cihazlar ve kontrol panelleri ağı kullanır. Bir alarm sisteminin işleyişini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için aşağıda her bir bileşeni ayrıntılı olarak tartışacağız.
Alarm Sisteminin Bileşenleri
Bir yangın alarm sistemi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok bileşenden oluşur:
- Yangın alarmı kontrol paneli
- Başlatma cihazları
- Çekme istasyonları
- Duman dedektörleri
- kanal dedektörleri
- Isı dedektörleri
- Işın dedektörleri
- Hava emişli veya hava örneklemeli duman dedektörleri
- Su akış anahtarları
- Dış müdahale anahtarları
- Bildirim cihazları
- Sesli cihazlar
- çakar
- Flaşlar/Kornalar
- Çeviriciler veya iletişimciler
- NAC güç kaynakları
Yangın Alarm Sistemleri Diğer Can Güvenliği Teknolojileri ile Nasıl Bütünleşir?
Bazen bina kodları, yangın alarm sistemleri ve diğer teknolojiler arasındaki entegrasyonu gerektirir. Ancak, aydınlatma sistemleri, HVAC sistemleri, kapı kilitleri ve güvenlik sistemleri ile entegrasyon gibi diğer durumlarda entegrasyon isteğe bağlı ve isteğe bağlıdır. Bu sistemler geçmişte bağımsız ağ iletişimlerine ihtiyaç duymuş olsa da, artık paylaşılan bir altyapı üzerinde çalışarak paradan tasarruf etmenizi ve süreçleri düzenlemenizi sağlar.
Yangın alarm sistemleriyle ortak olarak kullanılan bazı işlev ve sistem örnekleri şunlardır:
- Otomatik sprinkler sistemleri gibi söndürme sistemleri
- Elektrik kesintisi ve asansör geri çağırma
- Duman yönetimi
- HVAC fan ve damper kontrolleri
- Kapı kilidini açma ve kapı açma
- Güvenlik sistemi
- Toplu bildirim sistemleri
- Yangın söndürücülerin izlenmesi
Ulusal Yangın Alarmı ve Sinyalizasyon Koduna göre, yukarıdakilerden bazıları, bina sakinlerinin can güvenliğini iyileştirmeye veya yangının yayılmasını kontrol etmeye yönelik “yangın güvenliği işlevleri”dir. Operasyonel faydaları, bilgi paylaşımı ve maliyet tasarrufları gibi çeşitli nedenlerle diğer işlevleri veya sistemleri entegre etmeyi seçebilirsiniz.
Yangın Alarmlarını Ne Sıklıkta Kontrol Etmeniz Gerekir?
Görsel Kontroller
NFPA 72’nin tablo 14.3.1’deki programına göre, yangın alarmınızın bileşenlerini her hafta, ayda, altı ayda veya yılda bir kez görsel olarak kontrol ettirmelisiniz. Ancak, bu programlar yerel yasalarınıza ve ayrıca yetkili yargı yetkisine bağlı olarak değişebilir. Standart görsel denetimler aşağıdakileri içerir.
Kontrol ekipmanı: Sistemin doğru çalıştığını doğrulamak için bunu her hafta kontrol edin. Bu, LED’lerin, güç kaynağının, sigortaların incelenmesini ve herhangi bir sorun sinyali olup olmadığını görmeyi içerir.
Piller: Sahip olduğunuz pillerin tipine bağlı olarak ayda bir veya iki kez sızıntı ve korozyon olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
Isı dedektörleri, kanal dedektörleri ve duman dedektörleri: Bunları altı ayda bir kontrol edin.
Performansını etkileyen herhangi bir değişiklik olmadığını doğrulamak için tüm ekipmanı yıllık olarak incelemelisiniz.
Testler
Kontrol ekipmanı: Alarm, denetim ve sorun sinyallerinin uygun şekilde alındığını doğrulamak için bunu yılda bir kez test etmelisiniz.
Kontrol ünitesi arıza sinyalleri: Hem görsel hem de sesli arıza sinyallerini yıllık olarak kontrol etmeli ve doğrulamalısınız.
İkincil güç kaynağı: Tüm birincil güç kaynaklarınızın fişini çekerek bunu test edin.
Başlatma cihazları: Amaçlandığı gibi çalıştıklarından ve sinyali kontrol ünitenize ilettiklerinden emin olmak için bunları test etmelisiniz. Bu, duman dedektörlerinizi duman veya kabul edilebilir bir duman simülatörü ile test etmeniz ve ısı dedektörlerinizin ısı testinden geçmesi gerektiği anlamına gelir.
Alarm bildirim cihazları: Bunların doğru çalıştığını görsel ve işitsel olarak test etmeli ve doğrulamalısınız.
Özelleştirilebilen Seçenekler
Beklentileri karşılamak ve aşmak için geniş seçenekler sunuyoruz.
En kaliteli işleri ararken, Entalpi Proje Mühendislik Teknik Tesisat size yardımcı olmak için burada. Taahhüt uzmanlarımız, tümü beklentileri karşılamak ve aşmak için garantili geniş bir özelleştirilebilir seçenekler yelpazesi sunar. Bu ve diğer mevcut hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için bugün ofisimizle iletişime geçin.
- Garantili hizmetlerimiz ile memnuniyetinizi garanti altına alıyoruz.
- Özelleştirilebilir seçenekler yelpazesi sunuyoruz.